Hikayelerin Dünyasına Açılan Eşsiz Bir Kapı

5 Kasım 2025

Anasayfan 
              Yap Ziyaretçi Defteri

  Koğuştaki Bayrak (Bediüzzamandan Öyküler)Hikaye Öykü Masal Arşivi



Google
Sitemiz hakkındaki görüşlerinizi ZİYARETÇİ DEFTERİNE yazarsanız seviniriz.


www.hikayearsivi.net olarak 2002 yılından itibaren 23 yıldır kesintisiz yayın faaliyetimizi sürdürmekteyiz. İnternet üzerinde yayın yapan birçok sitenin içeriğinde, sitemiz içeriği kullanılmaktadır. İlk defa birçok kategori altında hikaye-öykü ve masalları paylaşmaya başlayan sitemiz, bu konuda da diğer sitelere örnek olmuştur. Sitemiz içeriğini kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntıladığınızı belirtirseniz memnun oluruz.
Sitemiz içerikleri e-kitap olarak hazırlanmaya başlamıştır. Aşk Hikayeleri, İbretli Hikayeler, Duygusal Hikayeler adıyla hazırlanmıştır. Toplu kitap olarak okuyabilir, indirebilirsiniz.
Hali hazırda Sevgi Hikayeleri ve Dostluk Hikayeleri hazırlanmaktadır. Bizi takip eder ve sosyal medyanızda da paylaşırsanız seviniriz. (Kerim Melleş-KuTuL KuLuB)
Ekim-2025

Koğuştaki Bayrak
[Bediüzzamandan Öyküler]

   Yetmiş yaşlarındaydı. Çok ağır hasta, yorgun ve bitkin bir haldeydi.


   "Din propagandası yapmak ve gizli cemiyet kurmak" diye başlayan ve idam istemiyle biten bir suçlamayla mahkemeye verilmiş ve 54 talebesiyle birlikte Afyon Cezaevine konmuştu.


   Kışın dondurucu soğuğunda, camı kırık, 60 kişilik bir koğuşa, tek başına yerleştirilmiş ve diğer insanlarla görüşmesi yasaklanmış, yalnız başına adeta ölüme terkedilmişti.


   Hizmetine koşmak isteyen talebeleri, falakalara yatırılıyor, ayakları parçalanıncaya kadar dövülüyordu.


   Dayanılması zor günlerdi.


   Yaklaşık iki yıl devam eden bu hapis hayatında, bir Cumhuriyet Bayramında koğuşunun kapısına bir Türk bayrağı asıldı.


   Planlara göre Bediüzzaman bu bayrağa razı olmayacak, reddedecek ve bir olay çıkacaktı. Böylece bayrağa ve Cumhuriyete karşı bir suç işlenmiş olacağından kendilerini haklı çıkaracak bir sebep meydana gelecekti.


   Bir provokasyon olduğu açıkça belliydi.


   Bediüzzaman, bayrağı görünce umulanın tam aksine son derece sevindi.


   Hayali geçmişe gitti.


   Birinci Dünya Savaşında Ruslara karşı amansız bir mücadele vermiş ve Doğunun işgalden kurtulmasına vesile olmuştu. Binlerce masumun canını ve malını kurtarmıştı.


   Yine İstanbul'un işgali sırasında İngiliz ve Yunanlara karşı verdiği mücadele aklına geldi. Hamiyet duyguları canlandı.


   Tebrik ve teşekkür maksadıyla hapishane müdürüne bir yazı yazdı.


   Yazı şöyleydi:


   "Müdür Bey, size teşekkür ederim ki, Kurtuluş Bayramının bayrağını koğuşuma taktırdınız. Milli hareket günlerinde İstanbul'da, İngiliz ve Yunan aleyhinde yazdığım eserlerle belki bir tümen asker kadar vatana hizmet ettiğimi Ankara bilmiş ve Mustafa Kemal beni ödüllendirmek için iki defa Ankara'ya davet etmişti. Hatta demişti ki: "Bu kahraman Hoca bize lazımdır."


   "Demek benim bu bayramda, bu bayrağı takmak hakkımdır."


Kaynaklar: Bediüzzaman'la Yaşayan Öyküler (Ömer Faruk Paksu)
Hazırlayan: KuTuL KuLuB
www.hikayearsivi.net


Kaynak: Hikaye-Öykü-Masal Arşivi: www.hikayearsivi.net
Bu hikayeyi beğendi iseniz, veya fikrinizi diğer ziyaretçilerle paylaşmak istiyorsanız lütfen YORUMUNUZU yapın. Sadece 1-2 saniyenizi alacaktır.


Önemli Not: Hikayeyi kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alıntı yaptığınızı ve kaynağını belirtirseniz memnun oluruz.

22 Mayıs 2007 - 12:59:43 - 6742 günlük
Ekleyen editör: HikayeArsivi

Okuyan:[2167]Yorumlayan:[0]Kategori: [Bediüzzamandan Öyküler]
HİKAYEYİ SOSYAL MEDYANIZDA PAYLAŞIN:



Bu hikaye yazı-yorum için henüz yorum yapılmamış veya yorum onaylanmamış.
 

Yorumlarınızı Yapın:
 



Reklam ver

 
 

.: Günün Ayeti :.

.: Günün Hadis-i Şerif-i :.

.: Günün Sözü :.

     


 
Google

Sitemizden alınan tüm hikaye-öykü-masal ve materyalleri kullanabilirsiniz. www.hikayearsivi.net den alındığını belirtirseniz memnun oluruz.
Site içeriği ve belirli konularda içerik paylaşımı ve katkı sağlamak için site yönetimiyle [kutulkulub@gmail.com] irtibata geçebilirsiniz...

 
 Hikaye Arşivi  
Kerim MELLEŞ-KuTuL KuLuB © 2002-2025  ©  Hikaye Öykü Masal Arşivi
Sayfamızı en iyi 1024*768 çözünürlükte görüntüleyebilirsiniz...

  KuTuL KuLuB-A.Kerim Melleş